Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2007 07:03

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΠΤΩΤΙΚΑ για τρίτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι οι ζημίες του hedge fund της Bear Stearns Cos. Θα περιορίσει την όρεξη των επενδυτών για πιο επικίνδυνες επενδύσεις, όπως τις μετοχές.

Οι μετοχές της Canon Inc. και της Nintendo Co., οδήγησαν τις μετοχές των ιαπωνικών εξαγωγικών εταιρειών χαμηλότερα, καθώς το γιέν ισχυροποιήθηκε έναντι του δολαρίου.

Οι μετοχές της ΒHP Billiton Ltd. οδήγησαν τις μετοχές των μεταλλουργιών χαμηλότερα μετά την υποχώρηση των τιμών του χαλκού. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Posco της Ν. Κορέας, καθώς κάποιοι επενδυτές αδιαφόρησαν για τα υψηλότερα κέρδη της εταιρείας το τρίμηνο σε δύο χρόνια και εξέλαβαν την πρόσφατη άνοδο ως ευκαιρία για να πουλήσουν.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index απώλεσε 0,6% στις 11:154 π.μ. στο Τόκυο τοπική ώρα. Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 1,1%. Πτωτικά κινήθηκα όλες οι ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τις αγορές στην Ταϊβάν, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi που άρχισε πάλι να διαπραγματεύεται μετά την παύση μιας ημέρας λόγω εθνικής εορτής, ταλαντεύθηκε μεταξύ κερδών και απωλειών.

Πτωτικά κινήθηκα χθες οι περισσότερες μετοχές στις ΗΠΑ, καθώς η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου ώθησαν τις μετοχές των εταιρειών με πετρελαιοειδή, όπως της Exxon Mobil Corp., χαμηλότερα. Ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε απώλειες 0,7%, μετά τα αποτελέσματα της Intel Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής τσιπ στον κόσμο και της Yahoo! Inc., που τόνωσαν τις ανησυχίες ότι οι προβλέψεις των κερδών για τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, είναι πολύ υψηλές.