Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2007 09:53

Vodafone: 4,1% η αύξηση των συνδρομητών το α' τρίμηνο

ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ των συνδρομητών της κατά 4,1% το πρώτο τρίμηνο της χρήσης αύξησε η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, Vodafone Group Plc.

Η εταιρεία που εδρεύει στη Βρετανία, πρόσθεσε στο πελατολόγιό της 9,1 εκατ. συνδρομητές το τρίμηνο έως και τον Ιούνιο, αριθμώντας συνολικά 232 εκατ. συνδρομητές, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Κατά μέσον όρο οι αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι το σύνολο των συνδρομητών της θα ανέλθει σε 230 εκατομμύρια. Την αντίστοιχη προ έτους χρονική περίοδο η εταιρεία είχε αποκτήσει 4,54 εκατ. νέους συνδρομητές, εξαιρουμένων εκείνων που απέκτησε μέσω εξαγορών.

Η αύξηση αποτελεί μέρος του σχεδίου του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της, Arun Sarin, για επέκταση στις αναδυόμενες αγορές καθώς οι δραστηριότητές της σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, περιορίστηκαν. Η Vodafone ολοκλήρωσε την εξαγορά της τουρκικής Telsim Mobil Telekomunikasyon Hizmetleri AS προς 4,55 δισ. δολ. το 2006 και απέκτησε τον Μάϊο μερίδιο στην ινδική Hutchison Essar Ltd. προς 10,7 δισ. δολ. τον Μάϊο.

Οι μετοχές της Vodafone υποχώρησαν 3,6 πένες, ποσοστό 2,2%, φθάνοντας στις 159,1 πένες χθες η μία στο Λονδίνο. Φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 12%, με αποτέλεσμα να έχουν την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 20 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Telecommunication Services Index.

Σήμερα η Vodafone επανέλαβε τη πρόβλεψή της για τα έσοδα στο σύνολο της χρήσης και για τα λειτουργικά κέρδη που έκανε τον Μάϊο. Τα έσοδα θα κυμανθούν από 33,3 έςω 34,1 δισ. στερλίνες τη χρήση που λήγει τον Ιούνιο του 2008. Τα λειτουργικά κέρδη θα κυμανθούν από 9,3 έως 9,8 δισ. λίρες στερλίνες.