Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2007 11:05

Χ.A.: Πάνω από τις 5.100 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με πρωταγωνιστές τους τίτλους της περιφέρειας.

Αυτή την ώρα (10:59) ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 0,5% έχοντας φθάσει τις 5.112,13 μονάδες.

Ο τζίρος ανέρχεται σε 63,5 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων περίπου 21 εκατ. ευρώ αφορούν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Ανοδο σημειώνει και η πλειονότητα των μετοχών. Αναλυτικά, 136 ενισχύονται, 41 καταγράφουν απώλειες και 31 παραμένουν σταθερές.

Οι μετοχές των ΕΛΠΕ, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της Intralot και της Βιοχάλκο σημειώνουν άνοδο πάνω από 1%.

Όλοι οι επιμέρους δείκτες κινούνται ανοδικά με εξαίρεση τον τηλεπικοινωνιακό, ο οποίος υποχωρεί κατά 0,17%. Η μετοχή της Cosmote καταγράφει απώλειες 1,35%.

«Τάσεις αυτονόμησης από τα ξένα χρηματιστήρια παρουσιάζει το ΧΑ τελευταίως, λόγω κυρίως της μεγάλης κινητικότητας που επικρατεί στον τομέα των συγχωνεύσεων και εξαγορών μετά την ολοκλήρωση σημαντικών αυξήσεων μ/κ και την επιτυχή ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων του ΟΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ωστόσο, ζητούμενο στην τρέχουσα φάση είναι η διάρκεια της αποστασιοποίησης του ΓΔ από την πορεία των ξένων δεικτών στην περίπτωση βέβαια που η υποχώρησή τους συνεχισθεί», επισημαίνει η Fortius Finance στο πρωινό της σχόλιο.

Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνει «την κίνηση του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα, αφενός λόγω του θετικού κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό και αφετέρου στα πλαίσια μιας πιθανής ανακλαστικής αντίδρασης των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με βάση αποκλειστικά και μόνο την εντυπωσιακή αύξηση του ΑΕΠ της Κίνας».