Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2007 12:14

Τιτάν: Μείωση τιμής - στόχου από Citigroup

Η Citigroup μείωσε την τιμή-στόχο για την τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν στα 46 ευρώ από 49 ευρώ, διατηρώντας την σύσταση "hold", όπως μετέδωσε το Reuters.

«Το κλείσιμο του λατομείου του Pennsuco αποτέλεσε έκπληξη, με τον δικαστή να αποφασίζει άμεση αναστολή των εργασιών σε τρία ορυχεία πριν ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική μελέτη και ανακαλώντας όλες τις άλλες άδειες εξόρυξης στο Lake Belt», αναφέρει η Citigroup σε έκθεσή της.

«Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την αβεβαιότητα και μειώνουν την ορατότητα όσον αφορά τις προοπτικές των δραστηριοτήτων (της Τιτάν) στις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Την Τρίτη, η Τιτάν δημοσιοποίησε τις πρώτες εκτιμήσεις της για τις επιπτώσεις στα οικονομικά της αποτελέσματα από τη διακοπή εξόρυξης σε λατομεία της περιοχής Lake Belt της Φλόριντα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση οι δραστηριότητες του Τιτάνα που επηρεάζονται συνεισέφεραν στα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) του ομίλου για το έτος 2006, της μεν παραγωγής του εργοστασίου στο Pennsuco ποσοστό περίπου 10%, της δε παραγωγής αδρανών ποσοστό περίπου 6%.

Εκ των πραγμάτων, μετά την ανωτέρω εξέλιξη, η συνεισφορά των ως άνω δραστηριοτήτων στα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) του Ομίλου, σε ετήσια βάση, αναμένεται να κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα των ανωτέρω ποσοστών. Με βάση τα διαθέσιμα σήμερα στοιχεία, δεν είναι δυνατόν η επίπτωση αυτή να προσδιοριστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια.