Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2001 20:06

Seafarm Ionian: Παρουσίαση στο ΣΜΕΧΑ

Με την παρουσίαση της εταιρείας SEAFARM IONIAN AE συνεχίστηκε σήμερα το πρόγραμμα παρουσιάσεων εισηγμένων εταιρειών που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ).

Εκπρόσωποι της εταιρείας ανέπτυξαν τις δραστηριότητες και της προοπτικές της Seafarm, και αναφέρθηκαν στα οικονομικά της αποτελέσματα.

Σύμφωνα με προβλέψεις της διοίκησης, τα έσοδα από πωλήσεις το 2001 θα ανέλθουν στα 24 δισ. δρχ. και τα καθαρά κέρδη προ φόρων στα 2,5 δισ. δρχ. Με βάση τις παραπάνω εκτιμήσεις το p/e για την τρέχουσα χρήση θα διαμορφωθεί στο 12 έναντι 17 που ήταν τον περασμένο χρόνο. Το 2000, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της SEAFARM IONIAN από πωλήσεις διαμορφώθηκε στα 16,8 δισ. δρχ. έναντι 3,47 δισ. δρχ. το 1999, ενώ τα καθαρά προ φόρων κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν και ανήλθαν στο ποσό του 1,7 δισ. δρχ. έναντι 771 εκατ. δρχ. το 1999.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη της εταιρείας SEAFARM IONIAN A.E. ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 6,14 δισ. δρχ. έναντι 4,92 δισ. δρχ. κατά τη χρήση 1999. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν στα 851,6 εκατ. δρχ. έναντι 803,7 εκατ. δρχ. το έτος 1999.

Στους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση της εταιρείας στο άμεσο μέλλον συγκαταλέγεται η ισχυροποίηση της παρουσίας της στη διεθνή αγορά και η συνέχιση του επενδυτικού της προγράμματος που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, για το 2001 τη λειτουργία ενός ιχθυογεννητικού σταθμού, τεσσάρων νέων μονάδων παραγωγής, δύο συσκευαστηρίων και την επέκταση του δικτύου στο εξωτερικό με τη δημιουργία δύο νέων εταιρειών. Επίσης, προβλέπεται και η λειτουργία ενός εργοστασίου επεξεργασίας ιχθυηρών στη Βόρειο Ελλάδα.

Στα σχέδια της εταιρείας, τέλος, σε ό,τι αφορά τη διεθνή της επέκταση οι χώρες Γερμανία, Γαλλία, Τουρκία και Ιταλία αποτελούν τους κύριους εξαγωγικούς προορισμούς, ενώ από φέτος άμεση επιδίωξη θα αποτελέσει η εδραίωση της Seafarm και στις αγορές της Ιταλίας, της Ισπανίας και των ΗΠΑ.