Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2007 08:06

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: «Επαναφορά των αποδείξεων για έκπτωση έως 8.000 ευρώ. ¶μεση εφαρμογή του μέτρου με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Σε κλοιό 17 επαγγέλματα. Επιστρέφουν οι αποδείξεις για δαπάνες. Η εφορία θα αναγνωρίζει τα στοιχεία που εκδίδονται από την επόμενη εβδομάδα».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Η ομολογία της φοροκλοπής επιβραβεύεται με μπόνους! Νομοσχέδιο για φόρους. Επανέρχονται και οι εκπτώσεις με αποδείξεις καταναλωτικών δαπανών».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αλλάζει το φορολογικό «τοπίο» με νομοσχέδιο. Επανέρχονται οι εκπτώσεις φόρου με αποδείξεις μέχρι 8.000 ευρώ».

Φορολογία - Αποδείξεις

Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι «από τα εισοδήματα του 2007 και για αγορές ευρέος φάσματος αγαθών και υπηρεσιών, που θα πραγματοποιηθούν από την ερχόμενη εβδομάδα, θα ισχύσει το μέτρο της έκπτωσης φόρου μέσω αποδείξεων. Με το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, το οποίο ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, καθορίζονται οι κατηγορίες των αποδείξεων που θα δικαιολογούν έκπτωση από το εισόδημα έως 40% με όριο τα 8.00 ευρώ».

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ προσθέτει ότι «την επαναφορά των μέτρων της έκπτωσης φόρου μέσω της συγκέντρωσης αποδείξεων, της επιβράβευσης της ειλικρινούς μεταμέλειας των φορολογουμένων αλλά και η θεσμοθέτηση κινήτρων για το «κάρφωμα» επίορκων φορολογικών υπαλλήλων αποτελούν τα βασικότερα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, όπως αυτά περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ