Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2007 09:59

Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Praxis International: «Σταθεροποιητικά αναμένεται να κινηθεί η εγχώρια κεφαλαιαγορά κατά την σημερινή συνεδρίαση επιδιώκοντας να απορροφήσει τα τρέχοντα επίπεδα τιμών».

Fortius Finance: «H κινητικότητα στον τομέα των συγχωνεύσεων και εξαγορών συνεχίζεται, με τον κλάδο των τροφίμων να βρίσκεται στο επίκεντρο στην τρέχουσα φάση, διατηρώντας το θετικό κλίμα στο ΧΑ. Το θετικό κλίμα πιστοποιείται από την απουσία ουσιαστικής “διόρθωσης” του ΓΔ πάρα την υψηλή μεταβλητότητα που επικρατεί στα ξένα χρηματιστήρια.

»Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ αρχικά σε υψηλότερα επίπεδα, εξαιτίας της ανόδου της Wall Street χθες και του Τόκιο σήμερα το πρωί, με την φορά της κίνησης να εξαρτάται από τη δυνατότητα απορρόφησης ή μη των ρευστοποιήσεων σε υψηλότερα επίπεδα. Το ενδιαφέρον σήμερα στο εξωτερικό αναμένεται να εστιασθεί στα αποτελέσματα των Citigroup (14:00) και Caterpillar (14:30), αλλά και στις προθέσεις της κινεζικής κυβέρνησης για τα επιτόκια μετά την εντυπωσιακή αύξηση του ΑΕΠ το β΄ 3μήνο του 2007».