Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2007 14:46

ΡΑΕ: Μέτρηση της ποιότητας της ηλεκτρικής ενέργειας

Με σκοπό την αποτύπωση και την αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης ηλεκτρικής ενέργειας προς τους καταναλωτές όλης της χώρας, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) ανέθεσε μετά από διεθνή διαγωνισμό την εκτέλεση σχετικού μετρητικού προγράμματος, πανελλήνιας κλίμακας.

Το εν λόγω έργο τελεί υπό την υποστήριξη του υπουργείου Ανάπτυξης, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα (ΕΠΑΝ) και έχει ως αντικείμενο τη μέτρηση της ποιότητας της παρεχόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, για χρονικό διάστημα ενός έτους, σε δείγμα 500 καταναλωτών όλων των κατηγοριών, διασπαρμένους σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με συγκεκριμένη κατανομή ανά περιοχή.

Για την εκτέλεσή του είναι αναγκαία η συνδρομή των καταναλωτών, ώστε να εγκατασταθεί, ο απαραίτητος μετρητικός εξοπλισμός κοντά στον υφιστάμενο μετρητή (Ρολόϊ) της ΔΕΗ της εγκατάστασής τους. Ο μετρητικός εξοπλισμός βρίσκεται εντός μικρού, σφραγισμένου, στεγανού και απόλυτα ασφαλούς κουτιού και θα εγκατασταθεί από συνεργείο του αναδόχου του έργου (ΑΝΚΟ ΑΕ - ΚΑΠΕ) και με τη συνδρομή της ΔΕΗ, ως κυρίου του ηλεκτρικού Συστήματος και Δικτύου της χώρας.

Για τον καταναλωτή, όπως αναφέρει η ΡΑΕ σε ανακοίνωσή της, δεν υφίσταται απολύτως καμία οικονομική ή άλλη επιβάρυνση, ενώ μπορεί να λάβει γνώση των μετρήσεων που ελήφθησαν στην εγκατάστασή του.