Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2007 20:23

Περιορισμό των δαπανών ζητά από τους επιχορηγούμενους φορείς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Τον περιορισμό των καταναλωτικών δαπανών και κυρίως των εξόδων για μετακινήσεις και υπερωρίες για το 2008 από όλους τους επιχορηγούμενους φορείς ζητά με εγκύκλιό το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που εστάλη στο πλαίσιο κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού.

Στην εγκύκλιο, που υπογράφεται από τον υφυπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα, τονίζεται ότι βασικοί στόχοι της δημοσιονομικής πολιτικής είναι η περαιτέρω μείωση του ελλείμματος, η αποτελεσματικότερη διαχείριση και αξιοποίηση των πόρων του δημοσίου καθώς και η ενίσχυση των επενδύσεων και η επιτάχυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης.

Σε ό,τι αφορά τις καταναλωτικές δαπάνες, όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, «θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια ώστε το συνολικό ύψος των κονδυλίων αυτών να περιορισθεί σε επίπεδα χαμηλότερα του ύψους των αντίστοιχων πιστώσεων του προϋπολογισμού του 2007».

Παράλληλα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σημειώνει ότι «παρατηρείται σημαντική αυξητική τάση και αποκλίσεις κάθε χρόνο μεταξύ αρχικών πιστώσεων και πληρωμών». Αυτό παρατηρείται κυρίως στις δαπάνες για τις υπερωρίες και μετακινήσεις υπαλλήλων, για τις οποίες ζητείται «να εξεταστούν με ιδιαίτερη προσοχή».