Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 24 Ιουλίου 2007 11:56

San Miguel: Διαχωρισμός δραστηριοτήτων, επέκταση σε άλλους τομείς

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ διαχωρισμού των τοπικών περιουσιακών της στοιχείων ανακοίνωσε η San Miguel Corp. καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τροφίμων και ποτών των Φιλιππίνων επιδιώκει την ανάπτυξή της στον κλάδο της μεταλλουργίας και σε άλλους.

Επίσης η ζυθοποιΐα ηλικίας 117 ετών, επιθυμεί να πουλήσει 1,5 δισ. προνομιούχες μετοχές για να αποπληρώσει το χρέος της της και να χρηματοδοτήσει την επέκτασή της στη μεταλλουργία, τις κατασκευές και τα περιουσιακά στοιχεία ακινήτων, σύμφωνα με τον πρόεδρό της Eduardo Cojuangco.

«Αυτές είναι οι νέες μας μηχανές ανάπτυξης», ανέφερε σήμερα κατά την ομιλία του στην γενική συνέλευση των μετόχων της San Miguel στη Μανίλα ο Cojuangco.

H San Miguel πιστεύει ότι με τη διαφοροποίηση ενδέχεται να αυξήσει την τιμή της μετοχής της που υστέρησε του δείκτη του Χρηματιστηρίου των Φιλιππίνων τα πέντε τελευταία χρόνια. Ο Philippine Stock Exchange Composite Index έχει σημειώσει φέτος άνοδο 231%, έναντι ανόδου 60% των μετοχών Class A της San Miguel.

Οι μέτοχοι στους οποίους περιλαμβάνεται η ιαπωνική Kirin Holdings Co. και η εταιρεία λιανικής πώλησης των Φιλιππίνων, Henry Sy, θα ψηφίσουν σήμερα για την πρόταση του Cojuangco να επιτραπεί στην ζυθοποιΐα που εδρεύει στη Μανίλα να επεκταθεί εκτός του κύριου τομέα δραστηριοτήτων της, των τροφίμων και των ποτών.