Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2007 12:52

STMicro: Πτώση των μετοχών μετά την πρόβλεψη για χαμηλότερες πωλήσεις

AΠΩΛΕΙΕΣ έως και 5,4% σημείωσαν οι μετοχές της μεγαλύτερης εταιρείας ημιαγωγών της Ευρώπης, STMicroelectronics NV, μετά την πρόβλεψή της ότι οι πωλήσεις και η κερδοφορία της θα είναι κατά τι χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών το τρίτο τρίμηνο.

Οι μετοχές σημείωναν απώλειες έως 74 σεντς, φθάνοντας στα 12,98 ευρώ η μία, οδεύοντας να σημειώσουν τη μεγαλύτερη πτώση σε περισσότερα από δύο χρόνια. Το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις ενδέχεται να αυξηθούν από 2% έως 7% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία που εδρεύει στη Γενεύη. Αυτό σημαίνει έσοδα έως 2,58 δισ. δολ. έναντι 2,62 δισ. δολ. των μέσων εκτιμήσεων των αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.

Χθες η STMicroelectronics ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της το δεύτερο τρίμηνο μειώθηκαν 3,1% φθάνοντας στα 2,42 δισ. δολ., αποτέλεσμα του κορεσμού των τσιπ στην αγορά και του εντονότερου ανταγωνισμού.

Σήμερα στις 10:44 π.μ. στο Μιλάνο, τοπική ώρα, οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύθηκαν στα 13,14 ευρώ η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφωθεί στα 12 δισ. ευρώ (16,5 δισ. δολ.). Εκτός από σήμερα και μέσα στο έτος οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει 2,4%, υστερώντας της ανόδου 12% των 19 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Philadelphia Semiconductor Index.