Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2007 13:43

Ranbaxy: Δικαίωμα πώλησης σκευάσματος της GlaxoSmithKline

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ πώλησης σκευάσματος κατά του έρπη της GlaxoSmithKline Plc, απέσπασε η Ranbaxy Laboratories Ltd., η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ινδίας, με αποτέλεσμα οι μετοχές της να σημειώσουν τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα πλέον του ενός έτους.

Η Ranbaxy θα πουλήσει το αντίγραφο του εν λόγω σκευάσματος από τα τέλη του 2009 για 180 ημέρες χωρίς ανταγωνισμό από άλλα αντίγραφα σκευάσματα ανταγωνιστριών φαρμακοβιομηχανιών μετά τον διακανονισμό της διαφοράς της με την GlaxoSmithKline, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ινδικής φαρμακοβιομηχανίας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ανοδο 10% σημείωσαν οι μετοχές της.

Οι μετοχές της Ranbaxy σημείωσαν άνοδο 27,5 ρουπίες, ποσοστό 8,1%, φθάνοντας στις 368,6 ρουπίες η μία στη 1:47 μ.μ. τοπική ώρα, στο Χρηματιστήριο της Βομβάης. Στις 2 Μαΐου του 2006, οι μετοχές σημείωσαν τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο.

Η ινδική φαρμακοβιομηχανία έλαβε τον Φεβρουάριο την τελική έγκριση από την αρμόδια αρχή τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ (Food & Drug Administration) για την πώληση της δικής της έκδοσης του σκευάσματος της GlaxoSmithKline που εδρεύει στο Λονδίνο.