Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2007 13:43

Επαναφορά των αποδείξεων από 1η Αυγούστου

Από 1η Αυγούστου θα ξεκινήσει η ισχύς του μέτρου της συλλογής των αποδείξεων από τους φορολογούμενους για τις υπηρεσίες που τους παρέχουν συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες. Πρόκειται για το μέτρο που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που παρουσίασε στις 19/7 ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης. Το ποσό των εκπιπτόμενων δαπανών δεν μπορεί να υπερβεί τις 8.000 ευρώ.

Από 1η Αυγούστου θα ξεκινήσει η ισχύς του μέτρου της συλλογής των αποδείξεων από τους φορολογούμενους για τις υπηρεσίες που τους παρέχουν συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

Πρόκειται για το μέτρο που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την περιστολή της φοροδιαφυγής που παρουσίασε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

Το ποσό των εκπιπτόμενων δαπανών δεν μπορεί να υπερβεί τις 8.000 ευρώ και αφορά στις εξής δαπάνες:

α) δαπάνες δεξιώσεων γάμων και βαπτίσεων, καθώς και δαπάνες σε ταβέρνες και εστιατόρια, με εξαίρεση τα εστιατόρια ταχείας εξυπηρέτησης και αυτά που είναι μέσα σε ξενοδοχεία,

β) δαπάνη που καταβάλλεται σε μεσίτες ακινήτων, ωδεία, σχολές χορού και ρυθμικής, σχολές πολεμικών τεχνών, γυμναστήρια, κολυμβητήρια, ινστιτούτα ή κέντρα αδυνατίσματος και αισθητικής, κομμωτήρια, διαιτολόγους, διατροφολόγους, ομοιοπαθητικούς, λογοθεραπευτές και μασέρ,

γ) δαπάνη που καταβάλλεται για παροχή υπηρεσιών επισκευής κλιματισμού (ψύξης – θέρμανσης) και εξαερισμού,

δ) δαπάνη που καταβάλλεται για παροχή υπηρεσιών σε υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές και λοιπά επαγγέλματα που αφορούν επισκευή και συντήρηση οικοδομών.