Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2007 17:00

Καλπίνης - Σίμος: Επέκταση συνεργασίας με Corus στην επεξεργασία χάλυβα

Στην επέκταση της συνεργασίας τους και στον τομέα των κέντρων επεξεργασίας χάλυβα προχωρούν η Α. Καλπίνης – Ν. Σίμος ΑΕΒΕ και η Corus, μέλος του ινδικού πολυεθνικού κολοσσού στο χώρο των μετάλλων TATA-STEEL.

Στη κατεύθυνση αυτή θα δραστηριοποιηθεί νέα κοινή εταιρεία, στην οποία θα συμμετέχουν οι δύο εταιρείες από 50% η κάθε μία και θα δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις, εμπορικές και βιομηχανικές, στην βιομηχανική περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη. Οι εγκαταστάσεις αυτές θα καταλαμβάνουν, στην πλήρη ανάπτυξή τους, έκταση 17.000 τ.μ. και θα υπαχθούν στο νέο επενδυτικό νόμο για επιχορήγηση. Οι πωλήσεις της νέας εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των κρατών της βαλκανικής, προβλέπεται να φθάσουν τους 150.000 τόνους το χρόνο (περίπου 100 εκατ. ευρώ σε σημερινές τιμές), καθόσον θα καλυφθούν περιοχές, δηλαδή Βόρεια Ελλάδα και Βαλκάνια, όπου η εταιρεία Α.ΚΑΛΠΙΝΗΣ - Ν.ΣΙΜΟΣ ΑΕΒΕ έχει μικρή μέχρι τώρα παρουσία.

Η υλοποίηση της συμφωνίας προϋποθέτει τις απαραίτητες εγκρίσεις των αρμοδίων αρχών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με το δεδομένο ότι η νέα επένδυση θα είναι επιτυχής και θα αναπτυχθεί όπως προβλέπεται, θα εξετασθεί η περαιτέρω διεύρυνση συνεργασίας στα Βαλκανικά κράτη και δυνητικά σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επιπλέον εγκαταστάσεις.