Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2007 08:18

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: «Ανοίγει ο αναπτυξιακός με επιδοτήσεις έως 60%. Ενεργοποιείται την επόμενη εβδομάδα ο νέος νόμος, με τη δημοσίευση 7 Αποφάσεων στο ΦΕΚ».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Σε δίνη τα χρηματιστήρια. Οι αγορές αποτιμούν ξανά τις μετοχές. Όλα τα βλέμματα σήμερα στα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ το β' 3μηνο».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Στο κυνήγι των αποδείξεων. Αρχίζει τον Αύγουστο. Ωφελημένοι οι φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Δεν αποκλείεται διεύρυνση της λίστας των εκπιπτόμενων δαπανών».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Υψηλές προσδοκίες από το νέο αναπτυξιακό νόμο. Σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα οι επτά εφαρμοστικές αποφάσεις».

Αναπτυξιακός νόμος

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι «με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως επτά αποφάσεων ενεργοποιείται την επόμενη εβδομάδα ο νέος επενδυτικός νόμος. Όπως τόνισε ο ΥΠΟΙΟ Γ. Αλογοσκούφης αναμένεται υποβολή μεγάλη αριθμού προτάσεων, ενώ προβλέπονται ενισχύσεις έως και 60% της επένδυσης».

Αποδείξεις

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι «με τον πόλεμο κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης να μαίνεται για το ποιοι πραγματικά ωφελούνται, τίθεται σε ισχύ από τις αρχές Αυγούστου το μέτρο συλλογής των αποδείξεων, που θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα των φορολογουμένων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ