Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2007 12:30

Cadbury: Νέα προθεσμία για την πώληση του σκέλους στις ΗΠΑ

ΔΙΕΥΡΥΝΕ την προθεσμία πώλησης του σκέλους των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ η Cadbury Schweppes Plc, η μεγαλύτερη εταιρεία ζαχαρωδών ειδών στον κόσμο εξ αιτίας της ακραίας αστάθειας στις αγορές χρέους.

Υπάρχει ακόμη έντονο ενδιαφέρον από δυνητικούς αγοραστές, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας στο Λονδίνο, στην οποία προστίθεται ότι το χρονοδιάγραμμα για τη δημοπρασία είναι υπό μελέτη. Οι τελικές προσφορές για το σκέλος που παράγει τα αναψυκτικά Dr Pepper και τη σόδα 7 Up, θα κατατίθεντο μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όπως είπαν στις 25 Ιουλίου άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το θέμα.

Τον Μάρτιο η Cadbury είπε ότι θα πουλήσει ή θα διαχωρίσει το σκέλος της μετά την πίεση που άσκησαν οι επενδυτές.

Οι μετοχές της Cadbury σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση, ανακτώντας τις απώλειες έως 5% μετά την ανακούφιση που προήλθε από την πώληση η οποία δεν ματαιώθηκε, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά αναλυτές. Οι μετοχές της υποχώρησαν 2 πένες, φθάνοντας σήμερα στις 8:53 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, στις 587,5 πένες η μία. Μέσα στο έτος έχουν σημειώσει άνοδο 7,5%.

Η Cadbury διόρισε την Goldman Sachs Group Inc., την Morgan Stanley και την UBS AG τον Μάρτιο ως συμβούλους της σε μία πιθανή πώληση.