Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2007 17:05

Ένταξη περιοχών των νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας στο πρόγραμμα «Πίνδος»

Την ένταξη των περιοχών Πωγωνίου, Λάκκας Σουλίου (του νομού Ιωαννίνων), Σουλίου και Μουργκάνας (του νομού Θεσπρωτίας) στο Oλοκληρωμένο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου, αποφάσισε η Επιτροπή Παρακολούθησης, η οποία συνεδρίασε στο Βουργαρέλι ¶ρτας, υπό την προεδρία του υφυπουργού Οικονομίας Χρήστου Φώλια.

Ο κ. Φώλιας επεσήμανε ότι έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα «Πίνδος» 143 έργα προϋπολογισμού 98 εκατομμυρίων ευρώ, έχουν εκδοθεί Συλλογικές Αποφάσεις (ΣΑΕ και ΣΑΜ) και έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 142 έργα προϋπολογισμού 88 εκατομμυρίων ευρώ. «Κάνουμε μια συντονισμένη και συλλογική προσπάθεια για να επιτύχουμε την ανάπτυξη με σύγχρονους όρους. Ανάπτυξη που δίνει σε όλους ίσες ευκαιρίες. Που δεν βάζει τις προκλήσεις στο περιθώριο, αλλά τις αντιμετωπίζει με αισιοδοξία και πρόγραμμα», σημείωσε.

Την Κυριακή το πρωί στο Περιβόλι Γρεβενών θα εγκαινιαστεί από τον κ. Φώλια το πρώτο έργο που ολοκληρώνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πίνδος». Πρόκειται για το δρόμο Περιβόλι - Βοβούσα, που ενώνει περιοχές των νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων. Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 4.500.000 ευρώ, κατασκευάστηκε με έκπτωση 52% και υλοποιήθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων.

Πηγή ΑΠΕ