Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2007 15:12

Η ΔΕΗ διαψεύδει τα περί μη ενεργοποίησης του νυχτερινού τιμολογίου

Η Διεύθυνση Περιφέρειας Αττικής της ΔΕΗ διέψευσε με ανακοίνωσή της σημερινό δημοσίευμα το οποίο υποστήριζε πως σε πολλές περιοχές της Αθήνας δεν είχε ενεργοποιηθεί το νυχτερινό τιμολόγιο λόγω προβλημάτων στο δίκτυο της Επιχείρησης, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση χιλιάδων καταναλωτών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εν λόγω καταναλωτές στις 26 και 27 Ιουλίου, διαπίστωσαν ότι σε διάφορα σημεία της Αθήνας δεν είχε ενεργοποιηθεί το νυχτερινό τιμολόγιο, λόγω προβλημάτων στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Το πρόβλημα -σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- προέκυψε έπειτα από βλάβη σε γραμμή υψηλής τάσης 150 kV με αποτέλεσμα οι υποσταθμοί της ΔΕΗ να μην μπορούν να στείλουν το σήμα το οποίο θέτει σε λειτουργία τους μετρητές του νυχτερινού τιμολογίου. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε στις περιοχές Παγκράτι, Βύρωνας, Καρέας, Υμηττός, Ζωγράφου, Ιλίσια, Αμπελόκηποι, Μεταμόρφωση, Χολαργός, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή και αλλού.

Οπως υποστηρίζει από την πλευρά της η ΔΕΗ, ουδεμία βλάβη παρουσιάστηκε σε γραμμή Υψηλής Τάσης 150 kV στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής στις 26 και 27 Ιουλίου.

Αλλά, όπως διευκρινίζεται, ακόμη και στην περίπτωση που θα υπήρχε βλάβη σε γραμμή Υψηλής Τάσης, δεν θα μπορούσε να έχει σχέση με την ενεργοποίηση ή μη του νυκτερινού τιμολογίου, επειδή αυτό ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται από ακουστικής συχνότητας σήμα, το οποίο εγχέεται και διατρέχει αποκλειστικά τα Δίκτυα Μέσης και Χαμηλής Τάσης.

Η ΔΕΗ τονίζει ότι σε περίπτωση προβλήματος σχετικού με τη μη ενεργοποίηση του νυκτερινού τιμολογίου σε κάποιο μετρητή πελάτη, τα συνεργεία της άμεσα επεμβαίνουν για την αποκατάσταση της βλάβης.