Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 31 Ιουλίου 2007 15:45

Johnson & Johnson: «Κόβει» 4.820 θέσεις εργασίας

Σε περικοπές 4.820 θέσεων εργασίας, που αναλογούν περίπου στο 4% του συνολικού εργατικού δυναμικού του, σχεδιάζει να προχωρήσει ο μεγαλύτερος όμιλος προϊόντων προσωπικής υγιεινής Johnson & Johnson.

Η κίνηση αυτή αποβλέπει στην εξοικονόμηση κεφαλαίων ύψους 1,6 δισ. δολ. μέσα στον επόμενο χρόνο, υποστηρίζει η J&J σε σημερινή της ανακοίνωση.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, υπολογίζει ότι τα κεφάλαια αυτά θα τη βοηθήσουν να καλύψει τις ζημίες που εκτιμάται ότι θα καταγράψει το 2008, όταν θα εισέλθουν στην αγορά φτηνά αντίγραφα δύο εκ των κορυφαίων φαρμάκων της.

Είναι γεγονός πάντως ότι πολλές φαρμακευτικές εταιρείες αναγκάζονται πλέον να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος προκειμένου να αντεπεξέλθουν στον αυξημένο ανταγωνισμό. Πέρυσι, η Merck & Co. προχώρησε σε περικοπές 7.000 θέσεων εργασίας και έκλεισε κάποια από τα εργοστάσιά της, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο η μεγαλύτερη φαρμακευτική στον κόσμο, η Pfizer, ανακοίνωσε περικοπές 10.000 θέσεων. Ανάλογη κίνηση αναμένεται να κάνει και η Bristol-Myers Squibb Co. μέχρι τα τέλη του έτους.