Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 31 Ιουλίου 2007 19:13

Παγκόσμια Τράπεζα και Κομισιόν στηρίζουν τις προτάσεις Μπράουν για εξάλειψη της φτώχειας

Χαιρετίζει η Παγκόσμια Τράπεζα την έκκληση του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν για επίτευξη των Στόχων της Χιλιετίας για την Ανάπτυξη (ODM), οι οποίοι αποσκοπούν στην εξάλειψη της φτώχειας.

«Η Παγκόσμια Τράπεζα χαίρεται για το ρόλο που διαδραματίζει ο Βρετανός πρωθυπουργός και για το ενδιαφέρον του για τους Στόχους, τονίζει σε ανακοινωθέν του ο πρόεδρος του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργάνου Ρόμπερτ Ζέλικ.

«Ανυπομονώ να συμμετάσχω στη διάσκεψη που οργανώνει ο γγ του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο για να δρομολογηθεί η πραγμάτωση των Στόχων στην Αφρική» πρόσθεσε.

Την υποστήριξή του στην πρόταση του Μπράουν για τη σύσταση μίας νέας ανθρωπιστικής συμμαχίας που θα προωθήσει τους Στόχους, εξέφρασε κι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Συμμερίζομαι πλήρως την άποψη του Βρετανού πρωθυπουργού για την προτεραιότητα που θα πρέπει να δοθεί στους Στόχους της Χιλιετίας για την Ανάπτυξη. Υπήρξε κάποια πρόοδος και μία επιτυχία είναι πάντοτε εφικτή στα περισσότερα σημεία του κόσμου, όμως απομένουν πολλά που θα πρέπει να γίνουν» τόνισε ο Μπαρόζο.

«Υποστηρίζω επίσης την έκκλησή του να δράσουμε άμεσα και να κινητοποιήσουμε τις πολιτικές δυνατότηες και άλλους δυνητικούς εταίρους, όπως τον ιδιωτικό τομέα, την κοινωνία και άλλους γύρω από τους Στόχους» προσθέτει.