Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 07 Αυγούστου 2007 09:18

Bayer: Η πώληση της Wolff Walsrode εκτόξευσε τα κέρδη δευτέρου τριμήνου

Στα 660 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη της Bayer AG, στο δεύτερο τρίμηνο του 2007, αυξημένα κατά 46% σε σχέση με πέρυσι. Τα θετικά μεγέθη της εταιρείας επηρέασε η πώληση της μονάδας Wolff Walsrode, από την οποία προήλθαν τα κεφάλαια για την εξαγορά της Schering AG.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στη Γερμανία, διαμορφώθηκαν στα 83 σεντς ανά μετοχή, έναντι 60 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2006. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 629 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν στα 8,2 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 22%.

Η Bayer προχώρησε στην πώληση των μονάδων Wolff Walsrode kai H.C. Starck, προκειμένου να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την εξαγορά, ύψους 17 δισ. ευρώ, της Schering, η οποία έχει αποφέρει στην εταιρεία σημαντικά κέρδη από τις πωλήσεις φαρμάκων.

Τον περασμένο Ιούνιο, άλλωστε, η Bayer ανακοίνωσε πως η συγχώνευση των δύο εταιρειών θα είναι περισσότερο προσοδοφόρα απ’ ό,τι αρχικά αναμενόταν και αύξησε την πρόβλεψη για το περιθώριο κέρδους της, για το σύνολο του έτους, κατά 20%.