Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 16:41

Στον β’ κύκλο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Στον Β’ Κύκλο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19 της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, συμμετέχει για ακόμη μια φορά η  Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. 

Στον Β’ Κύκλο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19 της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, συμμετέχει για ακόμη μια φορά η  Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. 

Η τράπεζα, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση από τις πληγείσες, λόγω της πανδημίας,μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις της Ηπείρου,όπου αξιολογήθηκαν 320 αιτήματα που αντιστοιχούσαν σε δάνεια ύψους 40 εκατ. ευρώ, θα συμμετέχει και στον Β’ κύκλο του Προγράμματος του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19 της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Με το 100% των νέων δανείων να απευθύνεται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, σε μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος, η Τράπεζα Ηπείρου θα χρηματοδοτήσει με ευνοϊκούς όρους τις επιχειρήσεις της Ηπείρου, που πληρούν τα κριτήρια,με στόχο να καλύψει το σύνολο των λειτουργικώναναγκών των επιχειρήσεων και να ενισχύσει τη ρευστότητά τους. Τα δάνεια που τελικά θα εγκριθούν, θα χορηγηθούν προς τις επιχειρήσεις, το αργότερο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020.

Ο μηχανισμός της Τράπεζας έχει προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να αξιολογήσει όλα τα αιτήματα, να ανταποκριθεί με ευελιξία στη λήψη αποφάσεων και να προχωρήσει άμεσα μετις διαδικασίες υλοποίησης, σε όλες τις περιπτώσεις που θα λάβουν έγκριση.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να επιλέξουν την Τράπεζα Ηπείρου κάνοντας την αίτησή τους στην πλατφόρμα: www.ependyseis.gr/mis/

Σχετικά με την Τράπεζα Ηπείρου:
Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ιδρύθηκε το 1978 υιοθετώντας το όραμα του ιδρυτή της Ιωάννη Δούμα να στηρίξει και να ενισχύσει την τοπική οικονομία και κοινωνία της ευρύτερης ΠεριφέρειαςΗπείρου.Σήμερα, συμπληρώνοντας πάνω από 40 χρόνια λειτουργίας η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ είναι η Τράπεζα των 17.000 Ηπειρωτών αλλά και τωνθεσμικών επενδυτών. Με την συμμετοχή του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ ως Στρατηγικού Επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της Τραπέζης, η Τράπεζαβρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέσηγια να προχωρήσει την υλοποίηση του επιχειρηματικού τηςσχεδίου και του οράματός της για μια Ισχυρή Ελληνική Συνεταιριστική Τράπεζα.Το νέοσυνεταιριστικό -επιχειρηματικό μοντέλο- πρότυποπουσχεδιάζει η Τράπεζαθα προσδώσει πολλαπλά οφέλη τόσο στην τοπική οικονομία και κοινωνία , όσο και στους εργαζομένους και τους μετόχους .