Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 14 Αυγούστου 2007 13:36

Φ. Πετραλιά: Ορόσημο για τον Τουρισμό οι Ολυμπιακοί της Αθήνας

Ορόσημο για τον Τουρισμό χαρακτήρισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, καθώς, όπως είπε, επανατοποθέτησαν τη χώρα μας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Σε δήλωσή της με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η κ.Πετραλιά τόνισε πως «η αξιοποίηση της παγκόσμιας εικόνας της Ελλάδας μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε ως μετρήσιμο αποτέλεσμα την αύξηση των τουριστικών αφίξεων στη χώρα κατά 5,6% το 2005, κατά 8,44% το 2006 -με ρεκόρ αφίξεων τα 15,7 εκατ. επισκέπτες- ενώ, και το 2007 η αύξηση αναμένεται να αγγίξει το 10%». «Παράλληλα όμως -πρόσθεσε- με την αύξηση των επισκεπτών σημειώθηκε και αύξηση του τουριστικού συναλλάγματος στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό καθώς ο τουρισμός αναδείχθηκε σε έναν ισχυρά αναπτυξιακό παράγοντα για την οικονομία».

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε συνδυασμό με τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που ακολούθησαν και τις βελτιώσεις που πραγματοποιούνται στις τουριστικές υποδομές αναδεικνύουν σήμερα την Ελλάδα σε μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες τουριστικά χώρες επιτρέποντας μας έτσι να τοποθετούμε τον πήχη για την τουριστική ανάπτυξη ακόμα υψηλότερα, στοχεύοντας μία από τις πέντε πρώτες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των τουριστικών προορισμών», κατέληξε η υπουργός Τουρισμού.