Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2007 15:41

Με διακυμάνσεις σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη

Διακυμάνσεις παρουσιάζουν σήμερα οι δείκτες στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς πριν από περίπου μία ώρα είχαν «γυρίσει» σε αρνητικό πρόσημο, μετά την προσωρινή ανάκαμψη που κατεγράφη νωρίς το πρωί (παρά τις σημαντικές απώλειες στην Ασία), για να επιστρέψουν και πάλι σε θετικό έδαφος.

Οι εταιρίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σημείωσαν κέρδη, μετά το συνεχές σφυροκόπημα των τελευταίων ημερών. Barclays, Royal Bank of Scotland, HSBC, HBOS και Standard Chartered, μετά την αγοραστική φρενίτιδα προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall Street, κάλυψαν μέρος των χθεσινών απωλειών τους. Η γαλλική Societe Generale, η ιταλική Capitalia και η ολλανδική ABN Amro ήταν μεταξύ των μετοχών του τομέα με τις καλύτερες επιδόσεις.

Πτώση ωστόσο σημείωσαν μεταλλευτικες, εταιρείες χημικών και του εμπορικού τομέα, λόγω ανησυχιών ότι οι απώλειες στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές θα ψαλιδίσουν το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης. BHP Billiton και Rio Tinto οδήγησαν την πτώηση, ενώ απώλειες σημείωσαν τόσο ο μεγαλύτερος παραγωγός χημικών στον πλανήτη BASF AG, όσο και η αυτοκινητοβιομηχανία DaimlerChrysler.

Στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE στις 15:30 ώρα Ελλάδος, βρισκόταν στις 5.957,40 μονάδες με άνοδο 1,68%. Στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραφε κέρδη 1,39% και διαμορφωνόταν στις 7.370,77 μονάδες και CAC 40 σημείωνε άνοδο 2,43% στις 5.393,17 μονάδες.