Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2007 10:15

Δεν βλέπει όφελος από τη συγχώνευση Nasdaq – OMX o CEO της Borse Dubai

Την εκτίμησή του ότι δεν θα υπάρξει κανένα ουσιαστικό όφελος από τη συγχώνευση των χρηματιστηρίων Nasdaq και OMX, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Borse Dubai, Περ Ε Λάρσον, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου. Ο κ. Λάρσον φέρεται να υποστηρίζει πως δεν καταλαβαίνει με ποια λογική επιδιώκεται αυτή η συγχώνευση, δεδομένου ότι οι δύο αγορές λειτουργούν «σε διαφορετικές χρονικές ζώνες» και με διαφορετικά συστήματα εμπορίας.

«Δεν ξέρω αν ελπίζουν ότι οι αμερικανικές εταιρίες θα επιλέξουν να εισαχθούν στο χρηματιστήριο της Σουηδίας, ή αν οι σουηδικές εταιρίες θα εισαχθούν στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ», φέρεται να δήλωσε ο κ. Λάρσον, η εταιρία του οποίου έχει καταθέσει προσφορά σχεδόν 4 δισ. δολ. για την απόκτηση του ΟΜΧ.

Το Nasdaq, από την άλλη πλευρά, προσπαθεί να πείσει τους μετόχους του OMX, προκειμένου να δεχθούν την προσφορά του αποκλειστικά σε μετοχές. Μέσω αυτής της κίνησης το Nasdaq προσπαθεί να εξοικονομήσει σημαντικά κεφάλαια σε μετρητά, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να εξαγοράσει και το μερίδιο του OMX, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον έλεγχο hedge funds.