Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2007 17:03

Αυξημένα κατά 25,1% τα κέρδη του ΟΠΑΠ

Στα 285,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη του ΟΠΑΠ για το πρώτο εξάμηνο του έτους, αυξημένα κατά 25,1% σε σχέση με τα 228,2 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2006. Οι πωλήσεις της εταιρίας ενισχύθηκαν κατά 3,7% στα 2.375,3 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω των εξαιρετικών επιδόσεων, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου, του ΚΙΝΟ.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 396,9 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 20,6% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εξαμήνου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Βασίλειος Νειάδας δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι για την ιδιαίτερα ισχυρή κερδοφορία μας κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η μέχρι σήμερα επιτυχής πορεία των βασικών μας παιχνιδιών “ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ” και “ΚΙΝΟ”, σε συνδυασμό με τις επιπλέον επιχειρησιακές δυνατότητες που διασφαλίστηκαν πρόσφατα, τόσο σε επίπεδο τεχνολογικού εξοπλισμού όσο και σε επίπεδο υποστηρικτικών υπηρεσιών, μας κάνει αισιόδοξους για τη βελτιστοποίηση της επίδοσης όλων των δραστηριοτήτων μας».