Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 28 Αυγούστου 2007 07:29

Singapore Air: Αποκτά μερίδιο στην China Eastern στις 2/9

ΜΕΡΙΔΙΟ στην China Eastern Airlines Corp. αγοράζει η πιο κερδοφόρα αεροπορική εταιρεία της Ασίας, Singapore Airlines Ltd., αποκτώντας μεγαλύτερη πρόσβαση σε μία αγορά που προβλέπεται να αναπτυχθεί πέντε φορές έως το 2025.

Η συμφωνία θα υπογραφεί στις 2 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον γραμματέα του συμβουλίου της κινεζικής αεροπορικής εταιρείας, Luo Zhuping, ο οποίος μιλώντας από το τηλέφωνο αρνήθηκε να σχολιάσει το ύψος του μεριδίου αυτού. Η Singapore Airlines και η μητρική της Temasek Holdings Pte, ενδέχεται να καταβάλουν περίπου 930 εκατ. δολ. για συνδυασμένο μερίδιο περίπου 24% στην China Eastern, σύμφωνα με ανθρώπους που συμμετείχαν στις συνομιλίες και μίλησαν στο Bloomberg News τον Μάϊο.

Λεπτομέρειες της συμφωνίας θα ανακοινωθούν στα Χρηματιστήρια στις 2 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη σημερινή δήλωση του Luo. Νωρίτερα σήμερα η εφημερίδα Wall Street Journal, ανακοίνωσε την ημερομηνία της υπογραφής της συμφωνίας. Ο εκπρόσωπος της Singapore Airlines, Stephen Forshaw, δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία δεν έχει κάποια δήλωση στην παρούσα φάση, ενώ η κρατική εταιρεία επενδύσεων της Σιγκαπούρης, Temasek, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.