Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 28 Αυγούστου 2007 15:53

Επιδότηση ενοικίου έως και 400€ για τους πυρόπληκτους

Επιδότηση ενοικίου έως και 400€ το μήνα για την κάλυψη των δαπανών στέγασης των πυρόπληκτων, ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ. Όπως διευκρινίζεται, κάθε άστεγος πυρόπληκτος μπορεί να ζητήσει επιδότηση ενοικίου ή ένα μεταφερόμενο οικίσκο για τη διαμονή του.

Πιο αναλυτικά:

1. Η επιδότηση χορηγείται στους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές κατοικιών, που καταστράφηκαν ολοσχερώς ή παρουσιάζουν ζημιές που τις καθιστούν ακατάλληλες προς χρήση από τις πυρκαγιές.

2. Τα ποσά της επιδότησης είναι μέχρι :

- 250 ευρώ το μήνα για μεμονωμένα άτομα

- 300 ευρώ το μήνα για οικογένειες μέχρι τρία άτομα

- 350 ευρώ το μήνα για οικογένειες μέχρι τέσσερα άτομα

- 400 ευρώ το μήνα για οικογένειες με περισσότερα άτομα

3. Η επιδότηση για τους ιδιοκτήτες κατοικιών χορηγείται μέχρι την επισκευή ή την ανακατασκευή της κατοικίας τους με ανώτατο χρονικό διάστημα δύο χρόνια. Για τους ενοικιαστές των κατοικιών που υπέστησαν βλάβες χορηγείται η επιδότηση για έξι μήνες.

4. Απλοποιούνται οι διαδικασίες για την έναρξη χορήγησης της επιδότησης και απαιτούνται μόνο η προσκόμιση από τον δικαιούχο μίας υπεύθυνης δήλωσης και μία βεβαίωσης από τον δήμο για την διεύθυνση κατοικίας του.

Ήδη εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, αποστέλλονται οι πρώτοι μεταφερόμενοι οικίσκοι στέγασης 3 και 4 ατόμων, καλύπτοντας τα πρώτα αιτήματα των Νομαρχών.