Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2007 14:59

Β. Μαγγίνας: Την ερχόμενη εβδομάδα η καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων στους πληγέντες

Το αργότερο ως τα μέσα της ερχομένης εβδομάδας θα έχουν καταβληθεί και οι πρόσθετες συντάξεις και οι άλλες οικονομικές ενισχύσεις σε όλους τους δικαιούχους δήλωσε ο υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο υπό τον πρωθυπουργό για τα μέτρα υπέρ των πυροπαθών.

Υπενθυμίζεται ότι μέτρα που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Απασχόλησης είναι τα ακόλουθα:

1. Αναστολή για 6 μήνες της καταβολής τρεχουσών εισφορών, καθώς και τη ρύθμιση όλων των καθυστερουμένων ασφαλιστικών εισφορών, όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων και του ΟΓΑ.

2. ¶μεση χορήγηση μιας επιπλέον σύνταξης, ως έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, σε όλους τους συνταξιούχους, όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων και του ΟΓΑ.

3. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ίση με 3 μηνιαία επιδόματα, από τον ΟΑΕΔ, στους εγγεγραμμένους ανέργους των πληγεισών περιοχών.

4. Καταρτίστηκε ήδη, επίσης από τον ΟΑΕΔ, Ειδικό Πρόγραμμα Επιχορήγησης για 1 χρόνο, για την απασχόληση 6.000 ανέργων, προκειμένου να επιταχυνθεί η προσπάθεια άμεσης αναδάσωσης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Το Πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης.

5. Στο Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, ο ΟΑΕΔ συνεισέφερε ήδη, σε πρώτη φάση 10 εκατ. Ευρώ και ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας 1 εκατ. Ευρώ.

6. Θα χορηγηθεί πλήρης σύνταξη σε ένα μέλος της οικογένειας των θυμάτων, θανόντων από τις πυρκαγιές, κατ΄ αναλογίαν των διατάξεων χορήγησης σύνταξης στα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών. Ήδη το θέμα ρυθμίστηκε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

7. ¶μεση αποστολή κλιμακίων Ιατρών του ΙΚΑ καθώς και ιατροφαρμακευτικού υλικού στις Νομαρχιακές Μονάδες Υγείας των Νομών που επλήγησαν, για την ενίσχυση του έργου τους.

8. Δωρεάν φιλοξενία των αστέγων δικαιούχων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, που έχουν ανάγκη άμεσης στέγασης, είτε σε ξενοδοχεία με τα οποία έχει συμβληθεί ο Οργανισμός, είτε σε ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού.

9. Δωρεάν χορήγηση δελτίων αγοράς βιβλίων - σχολικών ειδών, για τα παιδιά δικαιούχων οικογενειών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, των πυρόπληκτων περιοχών.

Τις παραπάνω ρυθμίσεις δικαιούνται όλοι οι πυροπαθείς των περιοχών που επλήγησαν, εντός του 2007, μόνο με την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης.