Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2007 08:23

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: «Μεταφορά πόρων ΚΠΣ στις πληγείσες περιοχές. Το ΥΠΟΟΙΚ εξετάζει τη δυνατότητα αξιοποίησης μη απορροφηθέντων κονδυλίων της Ε.Ε.».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Θολό τοπίο στην οικονομία. Νέο σκηνικό μετά τις καταστροφές. Ντόμινο επιπτώσεων από τις πυρκαγιές ανατρέπει τη δημοσιονομική πολιτική».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Ασύμμετρη επίθεση» δέχεται ο τουρισμός. Απειλή οι ταξιδιωτικές συστάσεις».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αντιγραφειοκρατικό πείραμα η διανομή των ενισχύσεων. Οι δικαιούχοι πυρόπληκτοι θα ελεγχθούν μετά τη χορήγηση».

Τουρισμός

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι «οι δηλώσεις περί «ασύμμετρης απειλής» πίσω από τις πυρκαγιές προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά στην εικόνα της Ελλάδας και, κατ΄επέκταση, στον ελληνικό τουρισμό, από ό,τι οι ίδιες οι πυρκαγιές. Αυτό υπογράμμισαν χθες κορυφαίοι ξενοδοχειακοί επιχειρηματίες σε σύσκεψη με την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, ζητώντας να υπάρξει κινητοποίηση της κυβέρνησης για να αρθεί αυτή η εικόνα. Παράλληλα, οι ίδιοι επιχειρηματίες αναλαμβάνουν πρωτοβουλία ενημέρωσης των διεθνών τουριστικών οργανισμών για την πραγματική εικόνα της χώρας».

Έλλειμμα

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι «έντονες πιέσεις στα δημόσια οικονομικά θα ασκηθούν από τις δαπάνες για την αποκατάσταση των ζημιών. Φόβοι για εκτίναξη του ελλείμματος και σενάρια για αύξηση εμμέσων φόρων. Χθες, συνεδρίασε η Κομισιόν και εξέτασε το αίτημα για παροχή οικονομικής βοήθειας, ενώ το υπουργείο Οικονομίας εξετάζει πρόσθετα φορολογικά κίνητρα για στήριξη επιχειρήσεων στις πληγείσες περιοχές».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ