Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007 12:58

Χατζηϊωάννου: Αύξηση τζίρου στο εξάμηνο

Σημαντικά αυξημένος κατά 26,4% εμφανίζεται ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρείας Χατζηϊωάννου κατά το πρώτο εξάμηνο της χρήσης 2007, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 78,4 εκατ. ευρώ έναντι 62,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Όπως επισημαίνεται από την εταιρεία, η συνεχής αναπτυξιακή πορεία της δραστηριότητας της θυγατρικής του ομίλου Spirder Stores A.E. συνέβαλε ουσιαστικά προς την κατεύθυνση αυτή.

Τα μικτά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 32,7 εκατ. ευρώ έναντι 22,6 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2006, παρουσιάζοντας αύξηση 45,1%.

Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση κατά 201,4% και ανήλθαν σε 24,3 εκατ. ευρώ έναντι 8,1 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Αντίστοιχα, αυξημένα κατά 416,4% εμφανίζονται τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων στο πρώτο εξάμηνο του 2007, που ανήλθαν σε 19,5 εκατ. ευρώ έναντι 3,7 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2006. Τα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας σημείωσαν αναστροφή και διαμορφώθηκαν σε κέρδη 4,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 0,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Σημειώνεται ότι στη διαμόρφωση αυτή των αποτελεσμάτων του ομίλου έχουν συμβάλλει και έκτακτα αποτελέσματα της θυγατρικής Sprider Stores A.E. που προέκυψαν αφενός από την πώληση του EXPO ATHENS και του καταστήματος SPRIDER STORE στη Ανθούσα και από την πώληση ακινήτου που ανεγείρει ο όμιλος στη Βουλγαρία και αφετέρου από τη διακοπή λειτουργίας και εκκαθάριση της θυγατρικής της εταιρίας MEGATHLON HELLAS A.E.

Επιπρόσθετα, τα ως άνω αποτελέσματα διαμορφώθηκαν και από κέρδη από την πώληση ποσοστού συμμετοχής στη θυγατρική SPRIDER STORES ΑΕ. Τέλος τα αποτελέσματα του ομίλου επηρεάστηκαν δυσμενώς από τη δραστηριότητα της απορροφηθείσας θυγατρικής VERTICAL ABEE.