Την επιχειρηματική πτυχή της καταπολέμησης της σπατάλης τροφίμων, που επεκτείνεται σε όλη τη γραμμή της παραγωγικής διαδικασίας των τροφίμων (πρωτογενής τομέας, βιομηχανία, retail) φέρνει στο επίκεντρο το digital συνέδριο Food Waste Conference, που διοργανώνεται για όγδοη χρονιά, στις 30 Σεπτεμβρίου.
Την επιχειρηματική πτυχή της καταπολέμησης της σπατάλης τροφίμων, που επεκτείνεται σε όλη τη γραμμή της παραγωγικής διαδικασίας των τροφίμων (πρωτογενής τομέας, βιομηχανία, retail) φέρνει στο επίκεντρο το digital συνέδριο Food Waste Conference, που διοργανώνεται για όγδοη χρονιά, στις 30 Σεπτεμβρίου.
Ο περιορισμός της σπατάλης τροφίμων αποτελεί προτεραιότητα σήμερα για τις επιχειρήσεις παγκοσμίως, αφού έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, συμβάλλει στην οικονομική βιωσιμότητα και την αειφόρο ανάπτυξή τους.
Φέτος, το συνέδριο είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ, καθώς στις 29 Σεπτεμβρίου αναμένεται η θεσμοθέτηση των νέων κατευθυντήριων για τη διαχείριση της σπάταλης τροφίμων.
Σημαντικοί ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Αλεξάνδρα Νικολακοπούλου, επικεφαλής στo «Farm to Fork Strategy») θα αναπτύξουν πτυχές της νέας πραγματικότητας, με συμμετοχή των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και της «Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων», όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, Χαροκόπειο, WWF, Μπορούμε, Δέλτα.
Εκπρόσωποι από τις πιο πρωτοποριακές και σπουδαίες εταιρείες του εξωτερικού για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων, η ισραηλινή Wasteless και η βρετανική WRAP, θα μοιραστούν την τεχνογνωσία τους για το κτίσιμο του δικτύου (βιομηχανία τροφίμων και retail).
Ενημέρωση για τις μεγαλύτερες έρευνες στην Ελλάδα σχετικά με τη σπατάλη τροφίμων θα κάνουν το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ εκπρόσωποι των πιο δυναμικών εταιρειών στο κομμάτι της καταπολέμησης της σπατάλης τροφίμων (ΑΒ Βασιλόπουλος, ΔΕΛΤΑ, Coca Cola 3E, Eurocatering “Φρεσκούλης”) θα αναφερθούν στις καλές πρακτικές τους.