Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2007 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι μετοχές των ασιατικών τραπεζών, καθώς η HSBC Holdings Plc συμφώνησε να αγοράσει την Korea Exchange Bank, προς 6,3 δισ. δολάρια.

Κέρδη σημείωναν οι μετοχές της China Construction Bank Corp., μετά την ανακοίνωση των αρμοδίων αρχών των Χρηματιστηρίων στην Κίνα ότι θα συσκεφθούν αυτήν την εβδομάδα για να εξετάσουν την αίτηση της τράπεζας για πώληση μετοχών στα ηπειρωτικά της χώρας. Πτωτικά, για δεύτερη ημέρα, κινήθηκαν οι ιαπωνικές μετοχές ακίνητης περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων και των μετοχών της Mitsui Fudosan Co., μετά την κυβερνητική έκθεση που έδειξε μείωση των εταιρικών επενδύσεων μεταξύ των εταιρειών real estate.

O Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση στις 152,44 μονάδες στις 12:29 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 απώλεσε 0,4%, ενώ ο Taiex της Ταϊβάν, υποχωρούσε κατά 0,7%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε 0,6%, καθώς η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε ότι η οικονομία αναπτύχθηκε σχεδόν το διπλάσιο, όπως προέβλεπαν οι αναλυτές για το δεύτερο τρίμηνο. Στις λοιπές ασιατικές αγοράς πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες, εκτός από τους δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, την Ινδονησία και τη Ν. Ζηλανδία. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν οι δείκτες στη Σιγκαπούρη και τη Ν. Κορέα.