Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2007 07:45

Κοντά στα υψηλότερα τεσσάρων εβδομάδων το αργό

ΚΟΝΤΑ στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων διαπραγματεύθηκε στη Ν. Υόρκη το αργό πετρέλαιο, καθώς η άνοδο των αμερικανικών μετοχών τόνωσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών για οικονομική ανάπτυξη.

Χθες ο δείκτης Standard & Poor's 500 των ΗΠΑ, αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των πέντε εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές επιστρέφοντας από τις διακοπές, αγόρασαν μετοχές τεχνολογίας, ενεργείας και τραπεζών. Εκθεση του υπουργείου Ενεργείας αύριο, ενδέχεται να δείξει ότι τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ, κάτω του μέσου όρου, υποχώρησαν για πέμπτη εβδομάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου διαπραγματεύθηκε στα 75,14 δολ. το βαρέλι, 6 σεντς υψηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 11:03 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα.

Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 1,04 δολ., φθάνοντας χθες στα 75,08 δολ. το βαρέλι και στα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 3 Αυγούστου, αλλά και 1,4% υψηλότερα από τις 31 Αυγούστου. Στις 3 Σεπτεμβρίου κλειστό ήταν το Floor του Χρηματιστηρίου λόγω του εορτασμού της Labor Day στις ΗΠΑ.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου διαπραγματεύθηκε στα 73,99 δολ. το βαρέλι, 7 σεντς υψηλότερα στις 11:02 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 51 σεντς, ποσοστό 0,7% φθάνοντας στα 73,92 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου, στα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 31 Αυγούστου.