Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2007 07:51

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: «Το κόστος εργασίας 20% χαμηλότερο στην Ελλάδα. Σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρώπης των 15 διαπιστώνει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ασφυξία από τα χρέη. Στο «κόκκινο» 170.000 νοικοκυριά. Εφιαλτικά στοιχεία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για τον υπερδανεισμό των ιδιωτών».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Τα 19 βαρίδια της ανάπτυξης. Τα συνδικάτα βαθμολογούν την οικονομία».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ξεπερνάει τους στόχους ο δανεισμός του Δημοσίου. Πέντε εκδόσεις κρατικών τίτλων μέχρι το τέλος του έτους».

Ελλάδα - Κόστος εργασίας

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι «χαμηλότερο κατά 20% είναι το μηνιαίο κόστος εργασίας στην Ελλάδα από τον μέσο όρο της Ε.Ε. των 15, την ίδια στιγμή που η ανταγωνιστικότητα παρουσιάζει επιδείνωση κατά 13% την τελευταία εξαετία, διαπιστώνει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ στην έκθεσή του».

Δανεισμός Δημοσίου

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι «πέντε εκδόσεις κρατικών τίτλων προγραμμάτισε έως το τέλος του 2007 το υπουργείο Οικονομικών και πιθανότατα θα υπάρξει υπέρβαση του στόχου δανεισμού, για το σύνολο του έτους. Από τις αρχές του έτους και έως σήμερα, ο δανεισμός του Δημοσίου έχει υπερβεί τα 31 δισ. ευρώ και ο αρχικός στόχος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ήταν το ποσό του δανεισμού στο τελευταίο τρίμηνο του έτους να διαμορφωθεί σε 3,9 δισ. ευρώ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ