Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2007 10:06

Επαναφέρει το αγροτικό τιμολόγιο η ΔΕΗ

ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ τιμολόγιο «σε όσους το δικαιούνται με βάση τις προϋποθέσεις που ορίζει η κείμενη νομοθεσία», επαναχορηγεί η ΔΕΗ, όπως επισημαίνει σε χθεσινή της ανακοίνωση.

Η επιχείρηση τονίζει ότι «το Αγροτικό Τιμολόγιο έχει επιβληθεί στη ΔΕΗ με Κοινή Υπουργική Απόφαση και χορηγείται με ζημία της στους αγρότες με σκοπό την ενίσχυσή τους και μόνον και όχι για να αποτελέσει πηγή πλουτισμού και εμπορίας για αυτούς που παράνομα το χρησιμοποιούν».

Εν τούτοις, προσθέτει ότι σε καμία περίπτωση δεν αρνείται την επαναχορήγησή του σε όσους συμμορφώνονται, δηλαδή παύουν να κάνουν υπερκατανάλωση και σε όσους προσκομίζουν νέο Δελτίο Νο1 της οικείας Νομαρχίας, με τα νέα δεδομένα της σημερινής τους αγροτικής εκμετάλλευσης, τα οποία δικαιολογούν την υπερβάλλουσα κατανάλωση.

Από τη ΔΕΗ γνωστοποιήθηκε ότι το Αγροτικό Τιμολόγιο έχει ήδη επαναχορηγηθεί σε περίπου 60 αγρότες, ενώ η εταιρεία δήλωσε την πρόθεσή της, μετά από μελέτη, να συνεκτιμήσει τα στοιχεία των νέων Δελτίων Νο1 που εκδίδει η Νομαρχία, τόσο για το διάστημα που έχει διακοπεί το Αγροτικό Τιμολόγιο, όσο και για την πενταετία της αναδρομικής χρέωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από έλεγχο που έγινε στους 2.800 περίπου αρδευτικούς πελάτες του Ν. Χαλκιδικής, διαπιστώθηκε εκ πρώτης ότι υπήρχαν περίπου 200 που έκαναν υπερκατανάλωση, δηλαδή κατανάλωναν αδικαιολόγητα πολλαπλάσιες ποσότητες ρεύματος, έναντι των προβλεπόμενων για τις συγκεκριμένες καλλιέργειές τους.