Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 19:38

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας βλέπει νέες προοπτικές στο LNG

Επιχειρηματικές ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη διαβλέπει η ΔΕΠΑ Εμπορίας στην αγορά μικρής κλίμακας υγροποιημένου φυσικού αερίου (Small Scale LNG), μέσα από άμεσα εφαρμόσιμες χρήσεις που δημιουργούν τις προοπτικές για ενίσχυση των πωλήσεών της ήδη από τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Από την έντυπη έκδοση

Του Κώστα Δεληγιάννη
[email protected]

Επιχειρηματικές ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη διαβλέπει η ΔΕΠΑ Εμπορίας στην αγορά μικρής κλίμακας υγροποιημένου φυσικού αερίου (Small Scale LNG), μέσα από άμεσα εφαρμόσιμες χρήσεις που δημιουργούν τις προοπτικές για ενίσχυση των πωλήσεών της ήδη από τα αμέσως επόμενα χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο, το business plan της ΔΕΠΑ Εμπορίας περιλαμβάνει τρεις «πυλώνες» δραστηριοποίησης στο Small Scale LNG.

Όπως είναι αναμενόμενο, ένας από αυτούς τους «πυλώνες» αφορά τη χρήση του υγροποιημένου φυσικού αερίου ως ναυτιλιακού καυσίμου, με δεδομένο εξάλλου τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει παίξει η ΔΕΠΑ Εμπορίας στην τεχνικοοικονομική προετοιμασία για την «έλευση» του LNG bunkering στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το LNG bunkering πλαισιώνεται στο business plan της με την αξιοποίηση του LNG για τον ανεφοδιασμό με αέριο μεγάλων βιομηχανικών πελατών αλλά και απομακρυσμένων περιοχών, που βρίσκονται μακριά από τα δίκτυα διανομής. Επίσης, η εταιρεία «βλέπει» άμεσα αξιοποιήσιμες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην τροφοδοσία βαρέων οχημάτων για οδικές μεταφορές, δημιουργώντας την κατάλληλη υποδομή.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική