Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2007 16:47

Eυρεία σύσκεψη για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών

Σύσκεψη με αντικείμενο την ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι των Γενικών Διευθύνσεων Περιφερειακής Πολιτικής, Περιβάλλοντος, Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, στη σύσκεψη έγινε από την ελληνική πλευρά μια πρώτη παρουσίαση της εικόνας των καταστροφών από τις πυρκαγιές, των άμεσων μέτρων βοήθειας προς τους πληγέντες που ελήφθησαν από την Κυβέρνηση και των ενδεικτικών δράσεων του Ειδικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης των Πληγεισών Περιοχών, καθώς και μια πρώτη προσέγγιση του οικονομικού κόστους από τις καταστροφές.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα σχετικά με την ενεργοποίηση των χρηματοδοτικών μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη σύσκεψη, στην οποία προήδρευσε ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κ. Μουσουρούλης, μετείχαν, επίσης, οι Γενικοί Γραμματείς, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΕΣΔΔΑ κ. Β. Ανδρονόπουλος και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Κ. Τσουτσοπλίδης, οι Ειδικοί Γραμματείς, Ανταγωνιστικότητας του ΥΠ.ΑΝ. κ. Σπ. Ευσταθόπουλος και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δ. Παπαγιαννίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΧΩΔΕ.