Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 10:14

Forthnet: Στην τελική ευθεία η μεταβίβαση στην United - Τα ορόσημα

Στην τελική ευθεία η μεταβίβαση της Forthnet, με την εταιρεία να ανακοινώσει ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να λάβει χώρα την ή περί την 8η Σεπτεμβρίου 2020.

Στην τελική ευθεία η μεταβίβαση της Forthnet, με την εταιρεία να ανακοινώσει ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να λάβει χώρα την ή περί την 8η Σεπτεμβρίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Μαΐου 2020, η Forthnet Α.Ε. ανακοίνωσε ότι ο όμιλος United συμφώνησε να αγοράσει από τις Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Attica Bank όλες τις υφιστάμενες απαιτήσεις που κατέχουν σε βάρος της εταιρείας (και της σημαντικότερης θυγατρικής της Εταιρείας, Forthnet Media A.E.), όλες τις μετατρέψιμες ομολογίες που κατέχουν και όλες τις κοινές μετοχές της εταιρείας. Ο αγοραστής θα εξαγόραζε αρχικά μέχρι το 50% περίπου των Μετατρέψιμων Ομολογιών και όλες τις δανειακές απαιτήσεις και θα προχωρούσε σε μεταγενέστερο στάδιο στην εξαγορά των υπολειπόμενων Μετατρέψιμων Ομολογιών και των Πωλούμενων Μετοχών. 

Η εταιρεία ενημερώθηκε από τον αγοραστή ότι οι σχετικές κανονιστικές προϋποθέσεις έχουν πληρωθεί και τα συμβαλλόμενα μέρη θα προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της συναλλαγής εξαγοράς χρέους σε πρώτο στάδιο. Επίσης γύρω στις 8 Σεπτεμβρίου ο αγοραστής θα εκκινήσει τη διαδικασία μετατροπής των Μετατρέψιμων Ομολογιών σε κοινές μετοχές και θα εκτιμήσει όλες τις διαθέσιμες εναλλακτικές για την ανακεφαλαιοποίηση και την ουσιαστική μείωση του χρέους της εταιρείας μέσω εκτενούς κεφαλαιοποίησης του χρέους και της εισφοράς νέων κεφαλαίων. Οι ενέργειες αυτές, εφόσον ολοκληρωθούν, αναμένεται να εξαλείψουν το συνολικό χρέος και να παράσχουν στην εταιρεία σημαντικούς επιπρόσθετους κεφαλαιακούς πόρους, που θα εξασφαλίσουν την οικονομική της σταθερότητα, την περαιτέρω κερδοφόρα ανάπτυξή της και τη δυνατότητα του αγοραστή να υλοποιήσει τα στρατηγικά του πλάνα.

naftemporiki.gr