Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2007 13:09

Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου εν αναμονή της συνόδου του ΟΠΕΚ

Μικρές απώλειες καταγράφει σήμερα η τιμή του πετρελαίου, εν αναμονή της αυριανής συνόδου του ΟΠΕΚ στη Βιέννη, όπου το καρτέλ θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει ή όχι σε μείωση της παραγωγής του.

Αν και ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα των τιμών πετρελαίου θα ωθήσουν τελικά τον ΟΠΕΚ σε μικρή μείωση της παραγωγής του, η πλειοψηφία θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι το καρτέλ θα επιλέξει να την αφήσει προς το παρόν αμετάβλητη.

Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent για τα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου διαμορφωνόταν στις 12.20 ώρα Ελλάδος στα 74,33 δολ. το βαρέλι, μειωμένη κατά 74 σεντς. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού υποχωρούσε κατά 61 σεντς στα 76,09 δολ. το βαρέλι, παραμένοντας ωστόσο κοντά στο ρεκόρ της 1ης Αυγούστου 2007 (78,77 δολ./βαρέλι).

Αν και τα μειωμένα αμερικανικά αποθέματα αργού, τα προβλήματα στη διύλιση και οι ανησυχίες σχετικά με την ισχυρή ζήτηση εξακολουθούν να επηρεάζουν την αγορά, τον πλέον καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών εκτιμάται ότι θα παίξει η αυριανή απόφαση του ΟΠΕΚ.