Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2007 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της Posco και της PetroChina Co., καθώς εικάζεται ότι οι υψηλότερες τιμές για χάλυβα και αργό πετρέλαιο θα αυξήσουν τα κέρδη τους.

Οι μετοχές της Posco και της China Steel Corp. σημείωναν κέρδη, μετά από δημοσίευμα σε εφημερίδα ότι κάποιες εταιρείες παραγωγής του κράματος στη Ν. Κορέα, αυξάνουν τις τιμές. Οι μετοχές της PetroChina και της Inpex Holdings Inc. σημείωναν επίσης άνοδο μετά την αναρρίχηση του αργού πετρελαίου κατά 50 σεντς, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 150,38 μονάδες στις 11:24 π.μ. ώρα Τόκυο μετά τη χθεσινή του υποχώρηση κατά 1,6%. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 0,3%, φθάνοντας στις 15.804,40 μονάδες και στη Ν. Κορέα ο Kospi σημείωνε άνοδο 0,2%.

Κέρδη σημείωνε και ο δείκτης στην Ταϊβάν, μετά την ανακοίνωση υψηλότερων πωλήσεων τον Αύγουστο από την Hon Hai Precision Industry Co. σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της τιμής της μετοχής της Mediatek Inc. από την JPMorgan Chase & Co. Πτωτικά κινήθηκαν μόνο οι δείκτες στη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες.

Ο δείκτης Taiex σημείωνε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στις 19.007,62 μονάδες.