Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2007 08:07

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: "Περικοπές σε δαπάνες λόγω φοροαπαλλαγών. Στα 270 εκατ. ευρώ το δημοσιονομικό κόστος από τις εξαγγελίες Καραμανλή για ακίνητα".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε επιφυλακή οι αγορές. Στην Ευρώπη σπεύδει ο Χ. Πόλσον. Αντιφατικά μηνύματα για τις επιπτώσεις στις τράπεζες από την κρίση".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Αλλάζει ριζικά η φορολογία των κερδών από μετοχές, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εκροές ξένων κεφαλαίων από το Χ.Α. 1 δισ. ευρώ. Το 52,22% της κεφαλαιοποίησης σε αλλοδαπούς επενδυτές".

Φορολογικές ελαφρύνσεις

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Σε δραστική περικοπή δαπανών θα υποχρεωθεί μετεκλογικά η κυβέρνηση που θα κερδίσει τις εκλογές, προκειμένου να καλύψει το μεγάλο δημοσιονομικό κόστος που συνεπάγονται οι εξαγγελίες των δύο κομμάτων εξουσίας για φορολογικές ελαφρύνσεις. Μόνο τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για ελαφρύνσεις στη φορολόγηση πρώτης κατοικίας και μεταβιβάσεων ακινήτων με γονικές παροχές ή κληρονομιές "κοστολογούνται" στα 270 εκατ. ευρώ. Και οι υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ, όμως, συνεπάγονται δημοσιονομικό κόστος, και είναι ενδεικτική η ανακοίνωση των ιδιοκτητών ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) ότι τόσο ο Κ. Καραμανλής όσο και ο Γ. Παπανδρέου εξήγγειλαν "σημαντικά μέτρα" για την απόκτηση πρώτης κατοικίας".

Χρηματιστήριο Αθηνών

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι "Τις σημαντικές ρευστοποιήσεις μετοχών, που έγιναν στο Χ.Α. τον Αύγουστο από αλλοδαπούς επενδυτές λόγω της διεθνούς κρίσης των αγορών, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία τα οποία δημοσιεύθηκαν χθες. Σύμφωνα με αυτά, τον Αύγουστο υπήρξαν εκροές κεφαλαίων από το Χ.Α. που υπερέβησαν το 1 δισ. ευρώ, αν και η εικόνα του ισοζυγίου είναι θετική κατά 5,1 δισ. από την αρχή του έτους. Παρά τις εκροές η συμμετοχή των αλλοδαπών επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. αυξήθηκε τον περασμένο μήνα φθάνοντας στο 52,22%".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ