Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2007 15:30

«Σαφής προτίμηση» των μετόχων του ΟΜΧ στην προσφορά του Nasdaq

Την προτίμησή τους εκφράζουν σταθερά οι μέτοχοι του OMX στην προσφορά εξαγοράς που έχει καταθέσει το Nasdaq, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της διαχειρίστριας εταιρείας του αμερικανικού χρηματιστηρίου, Ρόμπερτ Γκρίφιλντ.

«Είναι πολύ σαφές. Η άποψη ότι η προσφορά του Nasdaq είναι η καλύτερη είναι ευρεία», ανέφερε ο Γκρίφιλντ σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι δεν έχει ακούσει κανέναν να υποστηρίζει ότι η εμπορική λογική της συγχώνευσης δεν είναι εξαιρετική.

Η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά έχει προσφέρει 3,7 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές για την απόκτηση του σκανδιναβικού ΟΜΧ, που διαχειρίζεται χρηματιστήρια στη Σουηδία, τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ισλανδία και τις χώρες της Βαλτικής.

Αντίπαλο δέος του Nasdaq αποτελεί η Borse Dubai, η οποία έχει υποβάλει προσφορά, ύψους τεσσάρων δισ. δολ. σε ρευστό για το OMX.

Ο επικεφαλής του Nasdaq αρνήθηκε να αποκαλύψει αν η αμερικανική εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει την προσφορά της, που τοποθετεί την αξία του ΟΜΧ στις 207 κορόνες ανά μετοχή, έναντι των 230 κορόνων ανά μετοχή στην οποία την τοποθετεί το αραβικό χρηματιστήριο.