Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2007 08:17

Σταθερή η τιμή του χαλκού

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε ο χαλκός στην Ασία μετά την ανακοίνωση της Southern Copper Corp., της πέμπτης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χαλκού στον κόσμο, ότι η απεργία των εργαζομένων της μείωσε την παραγωγή αυξάνοντας έτσι τις ανησυχίες για τις προμήθειες του μετάλλου.

Η απεργία, που άρχισε στις 30 Ιουλίου σε τρία σκέλη της εταιρείας στο Μεξικό περιόρισε τις φορτώσεις μεταλλεύματος στις μονάδες επεξεργασίας του μετάλλου, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή Oscar Gonzalez Rocha σε συνέντευξη που παραχώρησε. Τα προβλήματα στις προμήθειες ώθησαν φέτος τις τιμές του χαλκού 17% υψλότερα.

Ο χαλκός για παράδοση Νοεμβρίου στη Σαγκάη, σημείωσε άνοδο 0,1% φθάνοντας στα 65.640 γιουάν (8.735 δολ.) ο μετρικός τόνος στις 9:14 π.μ., τοπική ώρα.

Στο London Metal Exchange (LME) ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 7.419 δολ. ο τόνος, την ίδια ώρα.

Τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), σημείωσε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στα 3,3595 δολ. η λίμπρα, την ίδια ώρα.