Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2007 08:01

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: «Αρχή... δοκιμών αλλαγών από Προϋπολογισμό 2008. Η κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας προχωρεί σε νέο λογιστικό σύστημα κατάρτισης».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται. Τι αλλάζει στο οικονομικό επιτελείο. Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Υψηλές οι προσδοκίες του επιχειρηματικού κόσμου. Τι ζητούν από τη νέα κυβέρνηση βιομήχανοι, βιοτέχνες και έμποροι».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ανακούφιση στην οικονομία με την αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο επιχειρηματικός κόσμος ζητεί υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων».

Αυτοδυναμία

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι «θετικά αντιμετώπισαν οι επιχειρηματίες την ύπαρξη κυβερνητικής αυτοδυναμίας, καθώς θεωρούν ότι μπορεί να προωθηθεί καλύτερο το κυβερνητικό έργο και κυρίως οι μεταρρυθμίσεις που κρίνονται αναγκαίες. Υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλεια χρόνου, ούτε δικαιολογίες για αναβολές».

Προϋπολογισμός 2008

Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι «με δομική αλλαγή στον τρόπο κατάρτισης του Κρατικού Προϋπολογισμού αρχίζει το έργο της στην οικονομία η νέα κυβέρνηση. Ο Προϋπολογισμός 2008, που καταρτίζεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και θα κατατεθεί στη Βουλή το Νοέμβριο, θα είναι και με τη μορφή του «προϋπολογισμού ενοτήτων». Οι κωδικοί δαπανών δεν θα διακρίνονται μόνο με βάση τα υπουργεία στα οποία διατίθενται, αλλά και με βάση τους τομείς που χρηματοδοτούνται (π.χ. για την παιδεία η ενότητα θα περιλαμβάνει τόσο κωδικούς του υπουργείου Παιδείας όσο και αυτούς του υπουργείου Απασχόλησης για κατάρτιση, επανεκπαίδευση κ.λ.π.».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ