Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2007 09:45

Προς συγχώνευση Nasdaq, Borse Dubai

NASDAQ και Borse Dubai φέρονται να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε μεταξύ τους συγχώνευση και εξαγορά του ομίλου διαχείρισης των σκανδιναβικών χρηματιστηρίων, ΟΜΧ, σύμφωνα με δημοσιεύματα σουηδικών εφημερίδων.

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει η Dagens Industri, το Borse Dubai σχεδιάζει να εξαγοράσει σε πρώτη φάση τον ΟΜΧ και στη συνέχεια να συγχωνευτεί με την αμερικανική αγορά.

Από την άλλη πλευρά, η Dagens Nyheter, επικαλούμενη πηγές τις οποίες ωστόσο δεν κατονομάζει, αναφέρει ότι Nasdaq και Borse Dubai σκοπεύουν να σχηματίσουν εταιρεία συμμετοχών. Όσον αφορά στο μερίδιο που κατέχει η αμερικανική αγορά στο LSE, η ίδια εφημερίδα υποστηρίζει ότι δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν θα πωληθεί ή όχι στο Borse Dubai.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τρίτο δημοσίευμα, η αραβική αγορά αναμένεται να αποσύρει την προσφορά της για τον ΟΜΧ και να καταστεί βασικός μέτοχος σε μια συγχώνευση μεταξύ Nasdaq και OMX.

Εξάλλου, η Wall Street Journal, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές, έφερε χθες την Borse Dubai πολύ κοντά στην εξαγορά του 30% του Nasdaq στο βρετανικό χρηματιστήριο.