Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2007 15:29

Σαράντης: Συμφωνία με EVYAP για διανομή των προϊόντων του σε Τουρκία

Συμφωνία με τον εθνικό διανομέα στην αγορά της Τουρκίας EVYAP σύναψε η Γρ. Σαράντης, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της στις νέες χώρες του εξωτερικού (Τουρκία, Ρωσία, Ουκρανία).

Βάσει της συμφωνίας, η EVYAP αναλαμβάνει για μία πενταετία την διανομή των προϊόντων της Γρ. Σαράντης στην τουρκική αγορά, αρχής γενομένης από την 24η Σεπτεμβρίου 2007.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ομίλου, η εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται από το 1927 στην Τουρκία με πανεθνική κάλυψη, έχοντας δίκτυο διανομής (αποθήκες, διανομή και παραγγελιοληψία) σε ολόκληρη την χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι στην αγορά της Τουρκίας ο όμιλος Σαράντη διαθέτει τα ιδιοπαραγόμενα αρωματικά προϊόντα C-THRU, BU και STR8 καθώς και τα αντηλιακά CARROTEN.

Η εν λόγω συμφωνία εκτιμάται ότι θα ωφελήσει τον όμιλο, προσφέροντας αποτελεσματικότητα στην διανομή, αύξηση των μεριδίων αγοράς και τελικώς αύξηση της κερδοφορίας, αντιστρέφοντας τον υφιστάμενο τρόπο λειτουργίας, ο οποίος συνίσταται σε μεγάλα πάγια έξοδα λειτουργίας.