Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2007 16:36

Βιοσώλ: Επέκταση δραστηριοτήτων σε νέους τομείς και αμκ

Επέκταση των δραστηριοτήτων της σε νέους τομείς αποφάσισε η Βιοσώλ, κατά τις Β’ Επαναληπτικές Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των Κοινών και Προνομιούχων Μετόχων της εταιρείας, στις 24/9.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, στη σημερινή Γενική Συνέλευση συζητήθηκαν και αποφασίσθηκαν τα πρώτα βήματα για τον μετασχηματισμό της εταιρείας σε ένα γενικότερο όμιλο, που θα ασχολείται με το ευρύτερο και ιδιαίτερα επίκαιρο αντικείμενο της υπεύθυνης χρήσης της ενέργειας και του νερού:

(1) Συγκεντρώνονται κεφάλαια που θα χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά επιχειρήσεων κυρίως στον κλάδο της επεξεργασίας του ύδατος που θα αποτελέσει τον ένα από τους κύριους πόλους ανάπτυξης του ομίλου. Στα πλαίσια αυτά η Βιοσώλ έχει ήδη καταλήξει σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την εξαγορά της εταιρίας Culligan Hellas που κατέχει σημαντική θέση στην αγορά επεξεργασίας ύδατος και έχει αναθέσει στην Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ την αποτίμηση της αξίας της σύμφωνα με το άρθρο 289 του κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

(2) Συζητείται στρατηγικά το θέμα της απόσχισης της σημερινής δραστηριότητας και της εισφοράς της σε μια θυγατρική εταιρία, που θα έχει σαν αντικείμενο την ενεργειακή λειτουργία των κτιρίων και θα αποτελεί τον δεύτερο πόλο δραστηριότητας του δημιουργούμενου ομίλου. Συγχρόνως επεκτείνεται ο σκοπός της εταιρίας ώστε να περιλαμβάνει τις συνήθεις δραστηριότητες μιάς εταιρίας συμμετοχών που παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης στις εταιρίες του ομίλου της.

(3) Τίθεται για πρώτη φορά το θέμα επιλογής ονόματος για τον νέο όμιλο, αφού η επωνυμία «Βιοσώλ» είναι σταθερά συνδεδεμένη και καταξιωμένη στην συνείδηση του κοινού για μέρος μόνο των δραστηριοτήτων του νέου ομίλου. Το νέο όνομα θα πρέπει να καλύπτει το σύνολο των νέων δραστηριοτήτων και να παραπέμπει στην οικολογική τους διάσταση.

(4) Δίνονται εξουσιοδοτήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο για την συγκέντρωση και άλλων κεφαλαίων ώστε να υποστηριχθεί η στρατηγική ταχύρυθμης ανάπτυξης με εξαγορές, συγχωνεύσεις και ίδρυση νέων εταιριών κυρίως στους κλάδους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της οικολογικά υπεύθυνης ενεργειακής χρήσης και κυρίως της επεξεργασίας ύδατος.

(5) Προστίθενται στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας νέα μέλη που είτε προέρχονται από εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της επεξεργασίας νερού είτε αποτελούν σημαντικά στελέχη του χρηματοπιστωτικού κλάδου που θα μας βοηθήσουν να θέσουμε σε εφαρμογή το σχέδιο μας. Από τα νέα μέλη οι κ.κ. Καραλής και Ζαχαρόπουλος προέρχονται από την εταιρία Culligan Hellas που κατέχει σημαντική θέση στον χώρο της επεξεργασίας ύδατος ενώ ο κύριος Αναστάσιος Τζαβέλλας, γνωστός τραπεζίτης είναι ο αρχιτέκτονας της νέας στρατηγικής μας και καταλαμβάνει θέση εκτελεστικού Αντιπροέδρου με αντικείμενο την στρατηγική αναμόρφωση του ομίλου και την αναζήτηση και άλλων ευκαιριών γρήγορης ανάπτυξης (διατηρώντας όμως την συγκεκριμένη στόχευση δραστηριοτήτων του ομίλου).

Στη γενική συνέλευση της Βιοσώλ, αποφασίστηκε επίσης η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας κατά 8.343.794,40 ευρώ, με την με την έκδοση 27.812.648 νέων Κοινών Ονομαστικών μετοχών.

Οι νέες μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ, θα διατεθούν σε τιμή εκδόσεως ίση προς την ονομαστική τους αξία (0,30 ευρώ).

Όπως σημειώνει η εταιρεία, τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την αμκ θα διατεθούν ως εξής:

Α) Έξοδα Α.Μ.Κ. περίπου 460.000 ευρώ.

Β) Αύξηση των Κεφαλαίων Κίνησης της εταιρίας κατά 1.900.000 ευρώ, και

Γ) Εξαγορές άλλων επιχειρήσεων και αποπληρωμή χρεογράφων και δανείων που θα χρησιμοποιηθούν, μέχρι την ολοκλήρωση της αύξησης, για την αγορά άλλων επιχειρήσεων 6.000.000 ευρώ.