Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2007 17:50

Cosmote: Παραίτηση Ευ. Μαρτιγόπουλου

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, οι λόγοι της παραίτησής του «σχετίζονται με τη διαφωνία του με τον κύριο μέτοχο της Cosmote σε θέματα στρατηγικής του Ομίλου ΟΤΕ». Αύριο στις 16:00 συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Cosmote, για να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του κ. Μαρτιγόπουλου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ αύριο, Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, στις 16:00, το διοικητικό συμβούλιο της Cosmote για να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του κ. Ευάγγελου Μαρτιγόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΤΕ.

Οι λόγοι της παραίτησής του «σχετίζονται με τη διαφωνία του με τον κύριο μέτοχο της Cosmote σε θέματα στρατηγικής του Ομίλου ΟΤΕ».

Ο κ. Μαρτιγόπουλος είχε αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου τον Ιούνιο του 2000.

Σύμφωνα με το Reuters, ανώτατη πηγή στον ΟΤΕ δήλωσε ότι ο κ. Μαρτιγόπουλος αντιτίθετο στα σχέδια του ΟΤΕ να εξαγοράσει το ποσοστό μειοψηφίας στην Cosmote και να συγχωνευθεί με την εταιρεία.

Ο ΟΤΕ κατέχει σήμερα ποσοστό 67% στην Cosmote και επιθυμεί τη συγχώνευση των δύο εταιρειών σε μία προσπάθεια να αντισταθμίσει τις απώλειες εσόδων στον κλάδο σταθερής τηλεφωνίας από την αύξηση του ανταγωνισμού.