Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2001 19:15

ΧΑΑ: Διεθνές συμπόσιο στο πλαίσιο του Asia Forum

Διεθνές συμπόσιο με θέμα την ίδρυση «Ευρω-Ασιατικού Ινστιτούτου Έρευνας και Συνεργασίας των Αγορών Κεφαλαίου» θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 29-30 Μαρτίου στο πλαίσιο του Asia Forum με συμμετοχή εκπροσώπων χρηματιστηρίων και χρηματοδοτικών οργανώσεων από περίπου 15 περίπου χώρες της Ασίας, της Ανατ. Ευρώπης, της Κεντρικής Ασίας, του Εύξεινου Πόντου και της Μεσογείου.

Στο συμπόσιο θα συζητηθούν τα θέματα των εξελίξεων στην διεθνή αγορά κεφαλαίου, της σύγχρονης τεχνολογίας και της οργάνωσης των αγορών κεφαλαίου και των εξελίξεων στο κανονιστικό πλαίσιο και στην εποπτεία των αγορών. Κύριοι ομιλητές κατά την πρώτη ημέρα του συμποσίου θα είναι ο Πρόεδρος του ΧΑΑ κ. Παναγιώτης Αλεξάκης, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Αλέξανδρος Βουσβούνης, η κ. Μιράντα Ξαφά, σύμβουλος της Salomon Smith Barney, ο κ. Χρήστος Μεγάλου, Διευθυντής της Credit Swiss First Boston, της Europe Ltd και ο κ. Κωνσταντίνος Συριόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Ασφαλιστικού Ταμείου του ΟΤΕ.

Κατά τη δεύτερη ημέρα, υπό την προεδρία του Προέδρου του ASIA FORUM καθηγητή κ. Μάριου Νικολινάκου, θα συζητηθούν τα θέματα του καταστατικού και της οργάνωσης ενός Ευρω-Ασιατικού Ινστιτούτου.

Σκοπός του Ινστιτούτου ευρω-ασιατικής έρευνας και συνεργασίας των αγορών κεφαλαίου είναι η συνεργασία μεταξύ των αγορών κεφαλαίου της Ασίας αφενός και των αγορών της Ευρώπης, της Μεσογείου, των Βαλκανίων, της Κεντρικής Ασίας, του Εύξεινου Πόντου και της Μ. Ανατολής, η κοινή έρευνα, ο συντονισμός της δράσης, η τεχνολογική συνεργασία και η κοινή εκπαίδευση αφετέρου. Έδρα του Ινστιτούτου θα είναι η Θεσσαλονίκη. Μέλη του Ινστιτούτου θα είναι χρηματιστήρια, τράπεζες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, χρηματιστηριακές εταιρίες, επαγγελματικές ενώσεις του χρηματοπιστωτικού χώρου, επενδυτικές εταιρίες, εταιρίες χαρτοφυλακίου, κ.ο.κ.

Η ίδρυση του «Ευρω-Ασιατικού Ινστιτούτου Έρευνας και Συνεργασίας των Αγορών Κεφαλαίου» προτάθηκε στο «Επιχειρηματικό Φόρουμ» του ASIA FORUM τον Μάιο 2000 στη Θεσσαλονίκη.